Komunikaty dla mediów

Firma Hexagon Metrology przekształca się w Hexagon Manufacturing Intelligence

12 Listopad 2015

Firma zmienia wizerunek marki, aby odzwierciedlić zwiększające się możliwości w przemysłowych rozwiązaniach produkcyjnych opartych na przetwarzaniu danych

Aby odzwierciedlać swoją rosnącą wiedzę i rozwiązania w zakresie zintegrowanej produkcji przemysłowej, globalny lider Hexagon Metrology zmienia nazwę na Hexagon Manufacturing Intelligence. Zmiana ta bardziej zbliża działalność do strategii Hexagon w oferowaniu technologii informacyjnych opartych na oprogramowaniu, które zwiększają jakość i wydajność w całym procesie przemysłowym.

Jako wiodący dostawca urządzeń pomiarowych Hexagon Metrology zamierza oferować kompletne rozwiązania jakościowe, budować obszerne portfolio urządzeń metrologicznych dzięki połączeniu innowacji i zakupów. Inwestycje firmy w badania i rozwój skutkowały rewolucyjnymi technologiami, które najpierw przesunęły pomiary z kontroli jakości do produkcji, a następnie wprowadziły dane metrologiczne do szerszego procesu produkcyjnego. Niedawne nabytki, w tym firma specjalizująca się w CAD/CAM Vero Software oraz ekspert w zakresie kontroli procesu statystycznego Q-DAS, rozszerzyły ofertę biznesową o technologie produkcyjne — wpływając na decyzję o zmianie nazwy na Hexagon Manufacturing Intelligence.

„W naszej działalności biznesowej słuchamy klientów i zmieniamy się, aby spełniać ich potrzeby, a nasza zmiana wizerunku marki jest kolejnym krokiem tej ewolucji” –  wyjaśnia prezes i dyrektor generalny Hexagon Manufacturing Intelligence Norbert Hanke. „Producenci muszą działać szybko i pewnie, dlatego wolą zintegrowane systemy i rozwiązania z jednym dostawcą, co zapewnia im wydajność procesów potrzebną, aby być konkurencyjnym.

„Jako Hexagon Manufacturing Intelligence zajmujemy idealną pozycję do realizowania tych założeń. Wyszliśmy poza zbieranie odosobnionych danych w tradycyjnej metrologii, pozwalając klientom na ich analizę i wykorzystywanie w celu podejmowania bardziej świadomych decyzji – czyli jak my to nazywamy do sondowania, myślenia i działania. Zamierzamy skupić nasze badania na łączeniu tych możliwości, aby oferować klientom zamknięty obieg produkcyjny, gdzie jakość zwiększa wydajność, a także rozwijać nasze kompetencje w metrologii.”

O firmie Hexagon Manufacturing Intelligence

Hexagon Manufacturing Intelligence pomaga producentom przemysłowym rozwijać przełomowe technologie dzisiaj, a jutro – produkty zmieniające życie. Jako wiodący specjalista w zakresie metrologii i produkcji, ekspert w sondowaniu, myśleniu i działaniu dzięki zbieraniu, analizie i aktywnemu wykorzystywaniu danych zapewniamy naszym klientom pewność w zwiększaniu produkcji i wydajności przy jednoczesnym ulepszaniu jakości produktów.

Przez sieć lokalnych centrów usługowych, zakładów produkcyjnych i działań komercyjnych na pięciu kontynentach kształtujemy zmiany w produkcji, aby stworzyć świat, w którym jakość zwiększa wydajność produkcji. Więcej informacji można znaleźć na stronie HexagonMI.com.

Hexagon Manufacturing Intelligence jest częścią Hexagon (Nasdaq w Sztokholmie: HEXA B; hexagon.com), wiodący globalny dostawca technologii informacyjnych zwiększających jakość i wydajność w zastosowaniach geoprzestrzennych i przemysłowych.

Firma Hexagon Metrology przekształca się w Hexagon Manufacturing Intelligence

Newsy w języku angielskim

>Kliknij tutaj, aby zobaczyć inne oświadczenia dla prasy w języku angielskim.